top of page
  • Writer's pictureKader Sevinc

Şiir ve caz bu albümde buluştu


Kısa bir süre önce Kırık ülke adlı şiir kitabıyla okuyucuya ulaşan Kader Sevinç, şimdi Nehirler Boyu Yalnızlık adlı bir  şiir ve caz albümü ile sanatseverler ile buluşuyor. Sevinç, albümde müzisyen Robert Sinan İkiz ile çalıştı. Albüm, i-tunes, Amazon ve pek çok müzik platformunda satışa sunuldu.

şair Kader Sevinç şiir kitabının ardından özgün bir çalışma ile daha sanatseverlerin huzurunda:  Nehirler Boyu Yalnızlık, şiir ve caz albümü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avrupa Birliği Temsilcisi ve Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Yönetim Kurulu üyesi Kader Sevinç, sanat çalışmalarıyla dikkat çeken bir isim.  Brükselde bu yıl 100% Brüksel tiyatro gösterisinde yer aldı. Kısa bir süre önce Kırık ülke adlı şiir kitabıyla okuyucuya ulaşan Kader Sevinç, bu kez de bir şiir ve caz albümüyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Amazon, i-tunes ve pek çok müzik platformunda satışa sunulan Nehirler Boyu Yalnızlık adlı albüm, ismini Sevinçin aynı adı taşıyan bir şiirinden almış. şairin İsveçli müzisyen, Robert Sinan İkiz ile ortak gerçekleştirdiği  albümde Los Angelesta yaşayan İngiliz aktör Alastair James Murden ve Osman İkizin de katkıları var. Türkçe ve İngilizce harmanlamasıyla oluşan mini albümde, şiir çevirisi ise Öağdaş Acara ait. Albümün kapak tasarımında ise, Sefa Yiğitoğlunun imzasını taşıyan Kader Sevinçin portre fotoğrafının tipografi tekniği ile çalışılmış dizelerinden oluşan görseli kullanıldı.

CHP AB Temsilcisi olan ve siyasetin yanı sıra edebiyat ve sanat alanında başarılı çalışmalara imza atan Kader Sevinç, albüme ilişkin şunları söyledi Dünyadaki sosyal demokrat ilerici partilerin uluslararası bir buluşması vesilesiyle bulunduğum Stockholmde soğuk bir kış günü Robert Sinan İkiz ile buluşup caz müzik, şiir, siyaset hakkındaki sohbetimizden sonra çıktı bu albüm fikri. Uzun şiirim Nehirler Boyu Yalnızlıkı Robert Sinan İkizin beğenmesi ve o şiirden yola çıkarak yaptığı bestenin Stockholm, Los Angeles, Brüksel kentlerinden üç ayrı sesin Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde şiire hayat vermesi ile buluştuğu bir çalışma. şiir, okurunun sesinde kendini yeniden yaratan bir edebi tür. Öalışmada bu yeniden yaratım sürecinin izlerini yansıtmaya çalıştık. şiirin kıta Avrupası ve ülkemizde topluma

erişim imkanları geçtiğimiz dönemlere göre zayıfladı. Hem daha fazla desteğe, hem de şiirin farklı alanlara müdahil olmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. şiiri şairler arası bir mesele olmaktan çıkarmak gerekiyor. Bu nedenle bu albümde şiiri hem farklı bir sanat alanı ile etkileşim içine sokarak, hem de farklı ülkelerden sanatçıların dahil olmasını sağlayarak farklı sanat alanlarının izleyicilerine ulaşma imkanını da çoğalttığımızı düşünüyorum. ”Nehirler Boyu Yalnızlık şiirim, oluşum süreci HGH nedeniyle benim ilk gençlik yıllarımdan bugüne uzanan yaşam öykümün imgelere dönüşmüş hali diyebilirim. Bu yönüyle de kişisel öyküm ile güçlü bir bağ taşıyor.

Albüm i-tunes, Amazon, Spotify gibi bir çok online müzik platformundan satın alınabildiği gibi aynı zamanda CD olarak da basıldı. İlgili linkleri:


Albüm için hazırlanan Türkçe / İngilizce internet sayfası:

Kader Sevinç hakkında

Öocukluğu anne ve babasının görevleri vesilesiyle Gaziantep, Samsun, Kayseri, Nevşehir ve İzmir Foçada geçen Kader Sevinç, Akdeniz üniversitesinde turizm işletmeciliği eğitimi sürerken Jean Monnet AB programı ve ardından Brüksel CERIS-Paris-Sud-XI üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı ve onur derecesi ile mezun oldu. Harvard üniversitesinde kısa dönemli iş iletişimi programına katılan Sevinç, akademi ve özel sektörde çalıştıktan sonra 2005 yılında Brükselde Avrupa Parlamentosunda danışman olarak görev aldı. Birçok sivil toplum kuruluşuna danışmanlık yaptı. 2008 yılında CHP Avrupa Birliği Temsilciğini kuran Sevinç, Avrupa Sosyal Demokratlarının şemsiye partisi PESte yönetim kurulu üyesi oldu. 2013 yılında ABDde Diplomatic Courrier ve Küresel Lider Kuruluşu (YFPP) tarafından En Etkili Genç Dış Politika Liderleri ödülünü aldı. Washington DCde John Hopkins üniversitesinde SAIS-Transatlantik İlişkiler Merkezinde Ziyaretçi Akademi üyesi olarak bulundu. Brükselde Türkiye kökenli çocuklara yönelik Sınıf 1B eğitim programı ve bir düşünce platformu olan Türk Kahvesi Brifinglerini kurdu. 2009 yılında Avrupalı 50 şair ile birlikte dört dilde yayımlanan Dizelerle Avrupa Anayasası kitabında dizeleriyle yer aldı. 2014 yılında %100 Brussels isimli tiyatro gösterisinde rol aldı. Brüksel ve Washington ağırlıklı olmak üzere uluslararası şiir etkinliklerinde yer almayı sürdürmektedir. 2014 yılında Kırık ülke adını taşıyan şiir kitabı yayımlandı. şiirden Dergisinin yazı kurulu üyesidir. www.kadersevinc.com

Robert Sinan İkiz hakkında

Robert Sinan İkiz 1979’da Türkiye’de doğdu. 1982’de İsveç Stockholme gitti. 1991’de gitarist Lars Dohlon tarafından oluşturulan Straight Ahead Ttrio adlı müzik grubunda çalmaya başladı. 1991-1996 arasında bu grupla turnelere katıldı ve pek çok festivale iştirak etti. 1995-1998 arası Stockholm konservatuarı Afro-Amerikan dalında eğitim gördü. Ardından gösterdiği başarı nedeniyle Los Angeles Müzik Akademisi’nden burs kazandı. Tony Inzalaco, Sherman Ferguson ve Joe Porcaro ile Los Angeles’ta çalıştı. Los Angeles’taki çalışmalarının ardından İsveç Kraliyet Müzik Akademisi’nden de burs kazanan Robert Sinan İkiz, o günden bu yana İsveç, Türkiye, ABD, Avustralya, Fransa, Meksika, Kıbrıs ve Yunanistan’da kayıt çalışmaları yapıp konserler veriyor ve workshoplar düzenliyor. İkiz’in Mozaique grubuyla çıkarmış olduğu 29 m2 albümü İsveç’te ödüller kazanmıştır, sanatçı bu albümü kapsamında İstanbul CRR konser salonunda da konserler verdi. 

http://ailetisim.net/

0 views
bottom of page