top of page
  • Writer's pictureKader Sevinc

Muş’tan gelen mektup



Muş’un Malazgirt ilçesinden, Öğretmen Özgür Özer Hanım’dan bir e-mektup aldım.

Öğrencileri için kitap, kırtasiye, giyecek yardımı topluyordu genç öğretmen. Bu çocuklar hepimizin yazıyordu, öğrencileriyle yaptıkları kardanadamın etrafında çektirilen bir fotoğraflarını da iliştirmişlerdi. Mektubu aldığımda geceydi.

Hemen yanıt yazdım: “Sizin gibi idealist yurttaşların olduğunu bilmek huzur veriyor. Azminiz ve idealizminiz için kutlarım. Elimden gelen her desteği vermeye hazırım”.

Özgür öğretmenden yanıt gecikmedi: “Çok teşekkür ederim..bu maile ilk dönüş yapan siz oldunuz :) ben ve çocuklarım sizden gelecek olan cevabı heyecanla bekliyor olacağız..”

Annem Antalya’da kıyafet, kitap ve ilköğretim çağındaki çocuklar için dizüstü eğitim seti içeren ilk kolimizi hazırladı. Düşündüm ki aranızda Özgür Hanım’a bu girişiminde destek olmak isteyenler ve kalbi o çocuklarla atanlar vardır.

İlköğretim öğrencilerinin seviyesine uygun kitaplar, ikinci el kullanılabilir giyecekler, kırtasiye malzemeleri…Hepsi oradaki çocuklarımızın içini ısıtacak. Onlar da okuyup geleceğin Türkiye’si için çalışacaklar yurdumuzun dört bir yanında. Tıpkı Özgür Öğretmen gibi.

Yardımlarınızı gönderebileceğiniz adres:

Öğretmen Özgür Özer Danışment Gazi İlköğretim Okulu Malazgirt / Muş

Email: ozgurozer55@hotmail.com

0 views
bottom of page