top of page
  • Writer's pictureKader Sevinc

Kıbrıslı Türkler Avrupa Parlamentosu’nda gasp edilen koltuklarını ne zaman geri alacak?


Kıbrıslı Türklerle beraber Brüksel’de eylem yaptık ve haklarını savunduk.


Bugün KKTC’nin Genç Tv kanalında canlı yayında Kıbrıslı Türklerin temsili ve bu hafta görüşülüp oylanacak Avrupa Parlamentosu raporu hakkındaki görüşlerimi paylaştım.

Brüksel’de Kıbrıslı Türklerin temsil hakları için gerek Avrupa Parlamentosu’nda görev yaptığım dönemde gerekse  CHP Avrupa Birliği Temsilciliği’ni kurmamdan  bu yana Kıbrıslı Türklerin hakları için çaba gösteriyorum ve öncelikli bir gündem olarak paylaşıyorum.

Bu konuda Euractiv’de “guru blog yazarı” olarak yazdığım yazıyı şurada okuyabilirsiniz: http://kadersevinc.blogactiv.eu/2013/04/02/cyprus-crisis-a-valid-test-for-the-eu-nobel-peace-prize/ …

Kıbrıslı Türklere haklı davalarında destek olmak için tüm Türk kurumlarının dahil oldukları Avrupalı şemsiye kurum&kuruluşlarda çabası şart.

Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’ndaki 2 koltuğunun üçüncü bir dönem daha Kıbrıslı Rumlar tarafından gasp edilmesine izin verilmemeli.

2014 Avrupa seçimlerine kadar yoğun bir kampanya sürdürmek gerekiyor. Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda daha fazla desteğe ihtiyacı var.

Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’nda temsili, Türkçe’nin AB’nin resmi dili olarak kabulü için çabalarımız sürecek.

1 view
bottom of page