Kader Sevinc
BRÜKSEL’DEKİ TİYATRO OYUNUNDA BİR TÜRK POLİTİKACI
‘%100 Brüksel’le yurttaşlık köprüsü kuruldu
Kültürlerin vazgeçilmez köprüsü tiyatro, bu kez Brüksel ile Türkiye arasında bir yurttaşlık köprüsü kurdu.
Cumhuriyet Gazetesi
Kader Sevinç, genç, kadın, uluslararası siyaset ile AB deneyimi ve sanatçı profili dolayısıyla diğer Brükselliler ile birlikte oyunda yer almak üzere davet edildiğini belirterek, % 100 Brüksel projesinin, uluslararası bir sanat etkinliği olması ve Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi verdiği mesajlar, beni bu daveti kabul etmeye çeken başlıca unsurlardı.
Ayrıca oyunun kentlilik bilinci, aktif yurttaşlık, çok kültürlülük, çeşitlilik ve empatiyi önemseyen yanları da beni bu oyunda ülkem adına rol almaya iten diğer nedenlerdi dedi. Avrupa siyaseti dışında bir kentte yaşayanların gündelik hayatlarını etkileyen politikalara da vurgu yapılan gösterinin içindeki interaktif bölümler, tiyatro severler tarafından beğeni ile izleniyor.
Sevinç, kendisinin rol aldığı bölümden sonra katılımcıların çoğunluğunun Türkiyenin AB üyeliğine ilişkin görüşlerinin olumlu yönde değiştiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
Ayrıca %100 Brüksel kapsamında 8 Mayıs’taki gösteriden sonra panel düzenlendi. 9 Mayıs Avrupa Gününe atfen düzenlenen panelde Avrupa Birliği ve Avrupalılık bilincine vurgu yapan Sevinç, Yurttaşların 2009’da yapılan seçimlerdeki düşük katılımının siyasi partilerin Avrupa Parlamentosu aday listeleri üzerinde de etkili olduğunu unutmaması gerekiyor. Daha nitelikli siyaset için Avrupalı yurttaşın meselelerine sahip çıkması gerekiyor. Ayrıca Belçika toplumunun Brüksel’deki uluslararası toplum ile etkileşimi için daha da açık bir toplum haline gelmesi, hizmet sektörü ve girişimcilik kültüründe gelişimi için önemli dedi.
Sevinç, bu belgesel gösterinin ve projenin mimarı olan Berlin merkezli Rimini Protokoll’e İstanbulun çeşitliliğinin yansıtılması için %100 İstanbul’u yapmalarını da önerdiğini sözlerine ekledi.
Diğer haberler:
http://politikaakademisi.org/brukseldeki-tiyatro-oyununda-bir-turk-politikaci/
http://www.dunya.com/brukseldeki-tiyatro-oyununda-bir-turk-politikaci-228469h.htm