top of page
  • Writer's pictureKader Sevinc

Alman DW Televizyonu: Kader Sevinc’in hayali Turkiye’yi AB’ye uye yapmak (video)


Alman Televizyonu’nda yayımlanan programı izlemek için tıklayın


  1. Mülakatın Türkçe özetini aşağıda bulabilir ve çalışmalardan görüntüleri görebileceğiniz orjinal videoyu aşağıdaki linkten  ya da fotoğrafa tıklayarak izleyebilirsiniz: 

Kader Sevinç’in hayali: Türkiye’yi AB’ye üye yapmak

Genç Brükselli bu hedef için Avrupa’daki diğer bazı lobilere karşı mücadele veriyor. Öncelikle gençlerle çalışıyor. O ve ekibi her iki tarafta da anlaşmazlık istemiyorlar: Türkiye’nin AB sürecini hızlandırmak istiyorlar.

Türk Kahvesi Brifingleri

  1. Kader Sevinç tek başına Avrupa Birliği için Brüksel’de bir Türkiye hareketi başlattı. Bunun için Türk Kahvesi ve Türk lokumu ile yuvarlak masa toplantıları düzenliyor.

  2. Kader SevinçTürkiye’nin AB’de yer alması için adeta büyük bir savaş veriyor. Sevinç’e göre Türkiye’nin AB’ de yer alması bölge ülkeleri açısından da büyük bir önem arzediyor. Demokrasinin pekiştirilmesi bakımından da Türkiye’nin mutlaka AB içerisinde yer almasının gerekliliğine dikkati çekiyor Kader Sevinç.Sosyal demokrat bir siyasi parti olan CHP’nin halkın nabzını iyi tuttuğunu ifade eden CHP’nin Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, bu konuda Türkiye’de ve Brüksel’de büyük çaba gösterdilerini söyledi.

  3. AB ve Türkiye’de yavaşlamaya karşı tepkisini dile getiren Sevinç, her iki tarafın da hiç zaman kaybetmeksizin süren görüşmeleri hızlandırmalarının şart olduğuna vurgu yaptı.


  4. Bazı yabancı politikacıların kendi ülkesine karşı yanlış bir değerlendirme içerisinde olduklarını öne süren Sevinç, bunun büyük bir yanlış olduğu belirtti.Türkiye’ye karşı blok hareket içerisinde olan bu siyasileri uyararak en kısa zamanda bu yanlışlıktan dönmelerini istedi.Kader Sevinç: “Bugün Türkiye’nin üyeliğini engellemeye çalışanlar aslında Türkiye’nin yolunu tıkamıyorlar daha iyi bir Avrupa’nın geleceğinin yolunu tıkıyorlar ve Avrupalı yurttaşların çıkarlarına karşı hareket ediyorlar”

  5. Avrupa halkının da ilerici politikalarla bu yönde olumlu bir tavır içinde olacağını söyleyen Kader Sevinç, hızla yanlışlıkların düzeltilerek Türkiye’nin AB sürecinin hızlandırılması için her iki tarafın girişimlerde bulunmalarının gereğinin altını çizdi.

Sevinç: Türkiye’yi güçlü bir Avrupalı demokrasiye dönüştürmek için çalışıyoruz

“Bizim AB’ye ihtiyacımız olduğu kadar Avrupa’nın da bizlere ihtiyacı var” diyen Sevinç, Avrupa’nın demokrasi açısından da içine düştüğü bu yanlış tutumdan vazgeçmesi gerektiği vurgusunu yaptı.

Türkiye AB’ye üye olacak

Türkiye’nin eninde sonunda AB’ye üye olacağını söyleyen Kader Sevinç, amaçlarının bu hedef yönünde çalışmalarını sürdürmek olduğunu sözlerine ekledi.

0 views
bottom of page